Από τις Παραλίες, Πρωταθλητές Euro 1992

⛱️ Από τις παραλίες, πρωταθλητές ΕURO 1992🏆!

🇪🇺 Με αφορμή την ημέρα Ευρώπης, σήμερα 9 Μαΐου, παραθέτουμε την πιο συναρπαστική ιστορία που έχει διαδραματιστεί ποτέ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euro). Σίγουρα το «θαύμα» της δικής μας εθνικής το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας,η ποδοσφαιρική παράσταση των «τρικολόρ» το 2000, ή το repeat των Ισπανών το 2008 & 2012, «έπαιξαν» ως υποψήφια, άλλα επιλέξαμε με την Δανία του 1992.

🇩🇰 Οι Δανοί δεν είχαν καταφέρει καν να προκριθούν στα τελικά. Ωστόσο η αποχώρηση της Γιουγκοσλαβίας την τελευταία στιγμή, καθώς οι «πλάβι» λύγισαν υπό το βάρος του πολέμου, ανάγκασε τους Δανούς διεθνείς να σταματήσουν απότομα τις διακοπές τους και να μαζευτούν, κυριολεκτικά από τις παραλίες, στα γήπεδα της γείτονας Σουηδίας. Όλοι τους είχαν για outsiders.

⚽ Όμως με το καλημέρα έδωσαν μια γεύση του τι θα ακολουθούσε. H Δανία απέσπασε παλικαρίσια ισοπαλία δίχως γκολ από τους Άγγλους και παρά την ήττα με 1-0 από τους διοργανωτές , κατάφερε να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά υπερισχύοντας των Γάλλων με 2-1. Εκεί την περίμεναν οι εν ενεργεία πρωταθλητές, Ολλανδοι. Οι Δανοί προηγήθηκαν δύο φορές, οι Ολλανδοί ισοφάρησαν και τις δύο. Έτσι το παιχνίδι οδηγείται στα πέναλτι, όπου ο μετέπειτα θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πίτερ Σμάιχελ απέκρουσε την προσπάθεια του Φαν Μπάστεν, στέλνοντας τη Δανία στον τελικό. 

🇩🇰 🏆 Το παραμύθι πλέον είχε λάβει σάρκα και οστά και τίποτα δε μπορούσε να το σταματήσει. Ούτε καν η πανίσχυρη Γερμανία, η οποία ηττήθηκε εύκολα με 2-0, γράφοντας τον επίλογο σε μια από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες της Γηραιάς Ηπείρου. 


#ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ #1st_ΟΠΑ_League #Europe #Euro

Leave a comment