ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 

Υπάρχουν δύο πρωταθλήματα (5Χ5):

Α) ΟΠΑ DEL RAY: Για φοιτητές του ΟΠΑ & Φοιτητές άλλων σχολών

B) ΠΑΠΕΙΟΝΣ LEAGUE: Για φοιτητές του ΠΑΠΕΙ & Φοιτητές άλλων σχολών

Ημερομηνία Έναρξης Πρωταθλημάτων: 18/11/2020

*Update Τέλος Lockdown

Προβλεπόμενη Ημερομηνία Λήξης Πρωταθλημάτων: Τέλη Μαΐου 2021

*Update Τέλος Ιουνίου 2021

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΟΜΙΛΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 

Ανάλογα με την προσέλευση των ομάδων θα διαμορφωθεί και ο αριθμός των ομίλων του κάθε πρωταθλήματος :

Το πιο πιθανό Σενάριο:

3 Όμιλοι 12-14 ομάδων για το ΟΠΑ Del Ray

2 Όμιλοι 10-14 ομάδων για το ΠΑΠΕΙΟΝΣ League

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 

Κάθε πρωτάθλημα έχει δύο βαθμολογίες:

Α) Βαθμολογία των ομίλων: στην οποία θα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των αγώνων μεταξύ των ομάδων του ίδιου ομίλου

Β) Γενική βαθμολογία πρωταθλήματος: εκεί όπου θα υπάρχουν οι βαθμοί των ομάδων όλων των ομίλων για κάθε πρωτάθλημα και εμφανίζονται οι βαθμολογίες των ομάδων για τους αγώνες εντός των ομίλων + τους αγώνες διαπλοκής . Δηλαδή εκεί που εμφανίζεται η γενική επίδοση των ομάδων και όχι μόνο η επίδοση εντός των ομίλων.

*Αγώνες Διαπλοκής είναι οι αγώνες που θα γίνονται μεταξύ ομάδων που βρίσκονται εντός του ίδιου πρωταθλήματος αλλά σε διαφορετικούς Ομίλους. Στο πρόγραμμα αγώνων του χειμερινού εξαμήνου θα είναι ελάχιστοι και όσο προχωράμε τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα εμφανίζονται και πιο έντονα*

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΘΕΣΜΟΣ «ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

 

Κάθε Κυριακή (ή και Σάββατο αν δεν είναι εφικτή η Κυριακή) 3 ομάδες από την γενική βαθμολογία του ΟΠΑ Del Ray θα παίζουν με 3 του ΠΑΠΕΙΟΝΣ LEAGUE. Κάθε ομάδα θα μπορεί να παίξει μέχρι 2 φορές σε αυτόν τον θεσμό.

Ο θεσμός ξεκινά με τις πρώτες 3 ομάδες με βάση την Γενική βαθμολογία κάθε πρωταθλήματος που διαμορφώνεται μετά την λήξη της 1ης αγωνιστικής.
Στην συνέχεια θα ακολουθουν οι επόμενες 3 ομάδες την κάθε επόμενη Κυριακή.
Εάν μια ομάδα δεν μπορεί κάποια εβδομάδα τότε θα ερωτάται η αμέσως επόμενη.

Με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων της «ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» θα υπάρχει η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ η οποία περιλαμβάνει ως ομάδες τα δύο πρωταθλήματα (ΟΠΑ Del Ray + ΠΑΠΕΙΟΝΣ League). Κάθε φορά που κερδίζει μια ομάδα ενός πρωταθλήματος τότε το αντίστοιχο πρωτάθλημα παίρνει +3 βαθμούς. Τα αποτελέσματα αυτών των αγώνων θα μετράνε για κάθε ομάδα κανονικά και στην Γενική Βαθμολογία κάθε πρωταθλήματος σαν να ήταν κανονικοί αγώνες Διαπλοκής.

 Στο τέλος της Φάσης του πρωταθλήματος (Τέλη Μαΐου), πριν τα Playoffs, το πανεπιστήμιο με τους περισσότερους βαθμούς χρίζεται «ΠANEΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» και αποσπά από το ηττημένο πανεπιστήμιο ένα παραπάνω εισιτήριο πρόκρισης για μια ομάδα του στα Playoffs.

Οι ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ θα γίνονται παράλληλα με τις κανονικές αγωνιστικές, δηλαδή μία ομάδα που παίζει μέσα στην εβδομάδα τον προβλεπόμενο αγώνα από το πρόγραμμα θα μπορεί εάν το επιθυμεί να παίξει και έναν ΑΓΩΝΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ μέσα στο ΣΚ.

Είναι μια μάχη γοήτρου και αξέχαστου Beef, θα ζήσουμε στιγμές παραφροσύνης!

 **Με αυτόν τον θεσμό το τελικό όριο των αγώνων που μπορεί να παίξει κάθε ομάδα είναι 20 (εντός του πρωταθλήματος της) + 2 ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ**

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS (2020-2021)

 

Για το ΟΠΑ Del Ray:

Πρώτα προκρίνονται οι πρώτες 3 ομάδες από κάθε όμιλο (9 ομάδες).  Στην συνέχεια προκρίνονται οι 7 πρώτες ομάδες από την γενική βαθμολογία οι οποίες δεν έχουν πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης από τους ομίλους .

Σύνολο 16 ομάδες από ομίλους και γενική Βαθμολογία

*Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων τότε περνάει η ομάδα που έχει την μεγαλύτερη διαφορά Γκολ (Goal Difference), εάν και η διαφορά Γκόλ είναι ίση τότε περνάει η ομάδα με τα περισσότερα Γκολ Υπέρ (Goal For). *

Tέλος αυτές οι 16 ομάδες παίζουν έναν γύρο Knock Out αγώνων μεταξύ τους σε γκρουπ ισχυρών και υποσχόμενων και οι 8 νικήτριες παίζουν τα Playoffs με τις 8 προκριθέντες ομάδες από το ΠΑΠΕΙ μέσω κλήρωσης.

Για το ΠΑΠΕΙΟΝΣ LEAGUE:

Αρχικά περνάνε οι 2 από κάθε όμιλο (4 ομάδες).
Στην συνέχεια προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες από την γενική βαθμολογία οι οποίες δεν έχουν πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης από τους ομίλους.

Σύνολο 8 Ομάδες και παίζουν κατευθείαν στα Playoffs με τις 8 προκριθείσες της ΑΣΟΕΕ

*Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων τότε περνάει η ομάδα που έχει την μεγαλύτερη διαφορά Γκολ (Goal Difference), εάν και η διαφορά Γκόλ είναι ίση τότε περνάει η ομάδα με τα περισσότερα Γκολ Υπέρ (Goal For). *

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και Προκρίσεις:

*Το πρωτάθλημα που έχει περισσότερους πόντους στον θεσμό “ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” κλέβει έναν εισιτήριο για τα playoffs από το άλλο πανεπιστήμιο από αυτά που προσφέρονται από την γενική βαθμολογία. Έτσι τελικά το ένα πανεπιστήμιο καταλήγει να έχει 9 ομάδες και το άλλο 7 στην φάση των Playoffs.

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΕΠΑΘΛΑ

Για την Α’ Φάση των πρωταθλημάτων υπάρχουν τα εξής έπαθλα:

1οι Ομίλων (Σύνολικά Έπαθλα 500 ευρώ) :

Οι 1οι κάθε ομίλου (5 Ομάδες – 5 Όμιλοι) κερδίζουν 100 ευρώ και στα δύο πρωταθλήματα
+ Αναμνηστικά δώρα πρωταθλήματος

2οι Ομίλων (Σύνολικά Έπαθλα 200 Ευρώ)

Για το ΟΠΑ Del Ray οι 2οι κάθε ομίλου κερδίζουν δωρεάν συμμετοχή στα Προκριματικά για την Φάση των Playoffs
+ Αναμνηστικά δώρα πρωταθλήματος

→ Για το ΠΑΠΕΙΟΝΣ League οι 2οι κάθε ομίλου κερδίζουν δωρεάν συμμετοχή στην Φάση των 16 στα Playoffs
+ Αναμνηστικά δώρα πρωταθλήματος

Special Έπαθλα από Γενική Βαθμολογία (300+ ευρώ) :

Τα Special έπαθλα θα προκύπτουν από την Γενική Βαθμολογία και την γενική επίδοση των ομάδων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου

Θα ανακοινωθούν αναλυτικά μετά την έναρξη του πρωταθλήματος
Ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν: Καλύτερη Άμυνα / Επίθεση, Fair Play κλπ.

Σε αυτά τα έπαθλα θα προστεθούν και εκπλήξεις που θα προκύπτουν από συνεργασίες με χορηγούς.

Έπαθλα Φάσης Playoffs:

Μεγάλος ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗΣ:

Η πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ η οποία προκύπτει από τον τελικό των Playoffs συμμετέχει δωρεάν στην μεγάλη φιέστα και κερδίζει 300 ευρώ και special αναμνηστικά δώρα.

Μεγάλος Χάστης ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗΣ:

Η ομάδα που έχασε στον τελικό από τον Μεγάλο ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗ συμμετέχει και αυτή δωρεάν στον τελικό και κερδίζει 150 ευρώ ως 2η καλύτερη ομάδα του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ και special αναμνηστικά δώρα.